Warning: Declaration of Theplus_Column_Responsive::register_controls($element, $section_id) should be compatible with Elementor\Controls_Stack::register_controls() in /www/webvol2/mq/o5hwat120n7g06s/xn--levsknare-47a.se/public_html/wp-content/plugins/theplus_elementor_addon/modules/controls/group/plus-column-width.php on line 23

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1069″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://media4.xn--levsknare-47a.se/2017/06/atta-regler.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

ÅTTA GYLLENE REGLER FÖR ETT SUNDARE LIV

Sluta röka, läsa italienska, städa garaget, börja motionera…….

Alla människor har huvudet fullt med goda föresatser, det märkliga är bara att så många bär på samma goda föresatser år efter år.

Så länge föresatserna bara ligger och gror som ”borde” och ”skulle vilja”, kommer ingenting att hända. För att åstadkomma en varaktig förändring måste du, om det t e x gäller din hälsa, se välbefinnande som ett lika viktigt projekt som andra åtaganden, d v s sätta dig ner och sätta upp mål och delmål, och ha en kontinuerlig uppföljning. Så här kan åtta steg mot ett sundare liv se ut.

1 BESTÄM DIG

Det första steget är mentalt. Säg till dig själv ”jag ska”, inte ”jag skulle vilja”. I ställningstagandet ska inte finnas några alternativ. ”Nu ska jag börja motionera och det är det som gäller!” Sätt dig ner och känn efter att du verkligen vill förändra din livsstil.     Först när beslutet kommer som en inre övertygelse, inte som ett krav, kommer du att lyckas.

2 SKRIV NER ETT MÅL

Fundera på hur du mått det senaste året. Bestäm dig för hur du vill må om ett halvår.   Försök tänka dig in i hur det kommer att kännas då, när du springer i skogen eller åker ner för en puckelpist. Se dig själv agera i olika situationer, så smal som du tänker vara då. Skriv ner visionen och spara den. Gå tillbaka till den då och då.

 

3 AVSÄTT TID

Ledig tid för motion kommer aldrig att dyka upp, någonsin! Greppa därför din almanacka och rensa. Pricka in någon aktivitet varannan dag ett halvår framåt. Med början i dag!

En halvtimma varje gång är kanske din målsättning. Det betyder inte att du måste hoppa över motionen bara för att du har ont om tid. Har du bara tio minuter, så gör något i motionsväg på de minuterna. Tio minuter har du alltid. Det viktiga är att du gör något alla de dagar du bestämt. Det är regelbundenheten som ger alla positiva effekter.

 

4 GENOMSKÅDA DINA UNDANFLYKTER

”Jag hinner inte. Det är för varmt. Det är för kallt. Jag är för trätt. Det är för mörkt. Det är för tidigt, eller för sent. Äh, det är bättre att börja på allvar efter semestern….” Var beredd på dina egna undanflykter. Lär dig känna igen rösten, men säg inte ”ja visst ja, det har du faktiskt rätt i”, utan säg ”jag hrä dig, men ajg har faktiskt bestämt mig för att träna idag. Kom också ihåg att du aldrig kommer att ångra dig, när du väl gett dig ut i spåret.

 

5 GÖR BESLUTET OFFENTLIGT.

Smyg inte med dina föresatser. Var inte så rädd att misslyckas att du håller projektet hemligt. Gör klart för familj, vänner och arbetskamrater att du har bestämt dig och att du har deras stöd för att klara ditt beslut.

Det är viktigt att slå fast, både för sig själv och andra, att tid avsätts för det egna välbefinnandet är motiverad. Du får tillbaka energi och kraft som väl täcker investerad tid. Och mår bättre så påverkar du också din omgivning så att den mår bättre.

 

6 PLANERA LÅNGSIKTIGT

Du blir ingen ny människa på en vecka. Tyvärr. Inte ens om en månad kan du förvänta dig underverk. Har det tagit flera år att skaffa sig övervikt, stress och dålig kondition är det väl rimligt att det får ta ett halvår eller ett år att uppnå målen. Räkna med att det tar  några månader innan motionen känns lätt, rolig och skön, om du är nybörjare. Räkna inte med att minska mer än 1-2 kilo varje månad. Planera långsiktigt och sätt inte målen för högt. Ha t e x inte Marathon eller vasaloppet som mål det närmaste halvåret om du är otränad. Sätt upp som mål att göra något en halvtimma varannan dag, och låt sedan alla positiva effekter som viktminskning, mer energi, mm, komma på köpet.

 

7 SKAFFA KOMPANJONER

Dra med familj och vänner i dina motionsplaner. Se motionen som ett sätt att träffa vänner. Bestäm fasta dagar och tider ett halvår framåt då ni springer, promenerar eller jympar ihop. Ett positivt grupptryck är det bästa sättet att få motionen att bli av.

 

8 BÖRJA NU

Låter du inte ditt beslut bli till handling omgående så försvinner kraften i ditt beslut. Köp ett deltagarkort till jympa eller annan träning på lunchen. Ring och boka en tennistid i eftermiddag. Köp joggingskor i morgon.

Börja direkt, men börja med en sak i taget. Börja motionera men fortsätt leva som vanligt. En positiv vana drar ofta med sig andra positiva vanor utan att du anstränger dig.

Varannan dag, alltså. Från och med nu.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]